diumenge, 24 de març de 2013

18ena. TROBADA. 21 de març de 2013 - VINSEUM I CALÇOTADA


La noticia del dia era que vàrem tenir un esplèndid sol, preludi de la resta del dia.

Aquest cop vàrem fer una sortida propera pels del Penedès, doncs a la primera visita ja  hi vàrem poder anar a peu a més de fer-la excepcionalment, el tercer dijous, perquè el quart coincideix amb la Setmana Santa.


Els més puntuals ja érem al davant del Vinseum a la Plaça Jaume I, de Vilafranca del Penedès abans de l’hora de la convocatòria.


Poc a poc varen anar venint tots els que havien confirmat que esmorzaríem a la Taberna del Vinseum. Vàrem seure tots junts al  pati de l’edifici gòtic del Palau Reial i el cert es que hi havia força gana. Teníem tanta gana que les cassoletes de les diferents tapes que havíem demanat cadascú es feien eternes, algunes d’elles, com les dues del Josep Ribas, varen arribar just gairebé a l’hora de començar la visita.


Vàrem fer un brindis, tant pels presents com pels ausents, tot desitjant que qui tingui ganes de gaudir d'aquestes sortides, serà sempre benvingut.

La companya Montse Mallofré ens va acompanyar a l’hora d’esmorzar, però desprès va haver de marxar. Hi ha haver un va i be de companys i companyes, però al final vàrem poder fer un bon grup.


També ens va visitar l’Armand Beneyto, l’ex president de l’Agrupació d’ex empleats jubilats de Sant Jordi de Caixa Penedès, aprofitant que estava a la Marató de Sang que va tenir lloc tot el dia al local de Cal Figarot, seu de la Colla dels Castellers de Vilafranca, molt proper al Museu i que ell hi era per donar-hi suport. 

El motiu de la seva visita, a part de saludar els companys i companyes, era per explicar-nos que pocs dies abans, la seva Junta havien dimitit tots els seus integrants i que ara, s’hauria de plantejar la creació d’una de nova i renovada amb gent que tingui ganes de continuar realitzant activitats. Entre nosaltres vàrem comentar la possibilitat de unificar aquesta Associació i El Quart Dijous que ja funciona.


Desprès d’un esmorzar una mica estrany perquè es va allargar de forma imprevista motivat pel reduït servei de la Taberna - tot i estar avisats -i de degustar i brindar amb uns bons vins negres del Penedès i ja amb la incorporació de tots els companys que faltaven, vàrem rebre les explicacions de les responsables del Vinseum, l’entrega de tiquets d’accés i vàrem començar la visita, la qual s’inicia des de dalt fins abaix.


L’inici va ser un àudio visual per explicar el Penedès i justificar les exposicions.


Tot seguit vàrem anar veient les sales, els diorames, les àmfores, les reproduccions de diferents empreses, una part d’art religió, una zona dedicada als boters als des gorges d’ampolles.


L’edifici rehabilitat del Vinseum visitat, te 1800m2 de superfície útil, dels quals cal destacar els 500m2 de superfície d’exposició, un nou auditori amb capacitat per 170 persones, una botiga i un espai per a la degustació i la promoció de les cultures del vi i el cava que també obre fora de l’horari habitual del Museu.


La intervenció de restauració ha fet guanyar protagonisme als elements constructius d’època medieval que conserva el Palau Reial i ha respectat els criteris de la reconstrucció duta a terme pels arquitectes de la Diputació de Barcelona (molt especialment per Jeroni Martorell) a mitjans del segle passat. La reforma arquitectònica ha estat obra de la constructora Tabaquista a partir del projecte de l'arquitecte Santi Vives.


El Museu de Vilafranca es va constituir com una associació l’any 1935. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Caixa Penedès han estat cabdals en les diferents etapes en que aquesta institució ha anat creixent a partir de l’iniciativa i el voluntarisme de ciutadans i ciutadanes. Aquestes persones han estat aportant a la vila un espai singular que, a través de la conservació del patrimoni que ha estat dipositat, reflecteix i difón la nostra cultura mentres esdevé al mateix temps un centre de referència.


Una vista impressionant de la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, situada a la mateixa Plaça de Jaume I, vista des de l'interior del Museu.Dos "barmans" de molta categoria al darrera de l'esplèndida barra del moble bar del Casino Unió Comercial de Vilafranca del Penedès de l'any 1900 i que es conserva en molt bones condicions al Museu.


Un altre documental per explicar el procés del vi i els beneficis que té per la nostra salut.


Va haver-hi interès per llegir l'article que el setmanari de Vilafranca "El 3 de Vuit" va publicar sobre el grup "El Quart Dijous" la setmana anterior a la nostra sortida, a càrrec de la periodista Eva López.


Un darrer audio visual on diferents persones del Penedès ens manifestaven la seva opinió al respecte de la vinya, el territori i dels vins i caves. En aquest cas, l'artista vilafranquí Fèlix Plantalech.


Volem aprofitar per donar la benvinguda a tres nous companys al Grup. El Rafel Rosal (ja va venir el mes passat a Sant Sadurní però no va sortir a la foto dels nous vinguts), a l’Isidre Duran (que ja havia vingut un parell de cops, però que tampoc havia sortit a la foto) i  finalment al Ramon Bel, de Sant Sadurní.


El company Àlvar Mascaró esperant que finalitzessim la visita. Havia anat a donar sang a la "Marató de Sang" que es va organitzar precisament aquell dia i degut a l'enorme afluència de donants, no va poder ser puntual per iniciar la visita amb el grup. L'humor però, no el va perdre.


La visita la vàrem fer tot el grup sencer i al final vàrem baixar tots a la Taberna per fer una copa de vi de degustació i escalfar motors de cada a l’esplèndida calçotada que ens esperava.


Allà se’ns va ajuntar la Rosario Martín i desprès vàrem fer la primer foto de grup de la Trobada.
A continuació i en cotxes particulars en vàrem dirigir per segon cop cap a Guardiola de Font-rubí per dinar a Cal Pau Xic, un lloc on sempre es una garantía de qualitat, quantitat, bon preu i millor servei.


Vàrem estar tots junts en un reservat i de seguida es varen repartir uns pitets a cadascú, gentilesa de “El Quart Dijous” per tal de tenir un record d’aquesta Trobada. Vàrem fer la foto de rigor tots uniformats per a la posteritat.


El dinar va ser com esperàvem, fantàstic. Els calçots boníssims, la carn, la botifarra i les mongetes al punt. El vi i el cava del Penedès, per acabar amb una tradicional crema catalana com mana la tradició.

Des d'aquestes ratlles volem felicitar públicament al Restaurant Cal Pau Xic pel magnífic dinar que ens van oferir.Abans d’acabar i durant l’hora del cafè i dels xupitos, l’Àlvar Mascaró ens va posar al dia de la recentment creada Plataforma d’afectats i ens va comentar les gestions realitzades, així com també la quantitats d’adherits que a hores d’ara ja sobre passa els 153.

També aprofitant que eren un bon grup, es va parlar de la recent dimissió de la Junta dels Jubilats i que ja ens havia explicat l’Armando Beneyto el mateix mati durant l’esmorzar al Museu i de la necessitat de poder agafar el relleu.

Es farà una crida a tots els que vulguin formar part d’una nova junta, donat que hi ha una part econòmica que s’ha d’administrar.


25 d'abril de 2013

Tot aprofitar aquesta breu reunió, vàrem avançar que ja gairebé tenim tancada la sortida del proper mes d’abril en la que volem celebrar el Centenari de Caixa Penedès, que si hagués estat possible, s’hauria realitzat el dia 6.

Si no hi ha res de nou , visitarem les Bodegues Torres a Pacs del Penedès i desprès anirem a dinar a La Torre del Gall, a Sant Cugat Sesgarrigues, on hi haurà sorpreses. Reserveu-vos el dia 25 d’abril que serem colla.

CRIDA

Aprofitem per fer una crida: Tothom qui tingui fotos antigues relacionades amb l’oficina que hagi treballat, o amb companys que hagi compartit el dia a dia treballant al llarg de molts anys us agrairem que ens les envieu escanejades o re-fotografiades quan abans al mail de 

                                                          elquartdijous@mail.com 


Vàrem acabar sobre mitja tarda i a fora encara feia bon temps. Ens vàrem acomiadar i desitjar tots plegats una bona Setmana Santa i una millor Pasqua.

Bona mona !!

Assistents:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...