divendres, 15 de novembre de 2013

24ena. SORTIDA. MARXEM CAP A TARRAGONA EL 28 DE NOVEMBRE DE 2013


Aquest cop anirem a una ciutat que tenim propera i que per molts de nosaltres es molt desconeguda.

Tarragona és una ciutat del sud de Catalunya, capital de la comarca del Tarragonès i de la provincia de Tarragona. Els romans la feren capital de la província Tarraconense, motiu pel qual encara conserva notables restes arqueològiques d'aquesta època que han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.




La ciutat és a la costa del mar Mediterrani, al marge esquerre de la desembocadura del Francolí. El terme municipal, el més extens i poblat de la comarca, limita al nord amb Constantí, els Pallaresos, el Catllar i la riera de Gaià, a l'est amb Altafulla, al sud amb el Mediterrani i a l'oest amb Vila-seca, La Canonja i Reus. Tarragona està situada sobre una muntanyeta, i la catedral està situada a 69m d'altura respecte el nivell del mar.

PROGRAMA

8’15 ESMORZAR LLIURE PER QUI VULGUI AL LLOC HABITUAL DE CAL RIUS DE LA GIRADA DE VILAFRANCA.

9’00h. SORTIDA DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

9’45 ARRIBADA A TARRAGONA

10’00h. VISITES DURANT 3 HORES:

ACOMPANYATS D’UN/A GUÍA VISITAREM : 





MAQUETA DE TARRACO, MURALLA, EXTERIOR DE LA CATEDRAL, FÒRUM PROVINCIAL, PRETORIC-CIRC I AMFITEATRE. ACCEDIREM ALS INTERIORS DE LA MURALLA, DEL PRETORIC-CIRC I AMFITEATRE. (EN CAS DE PLUJA PODRIA VARIAR LA RUTA)


13’15h. Sortida en direcció a l'Espluga de Francolí per dinar

L'Espluga de Francolí és una vila i municipi de la comarca de la Conca de Barberà.

El nom de la vila prové del llatí spelunca ("espluga, cova"), mot amb què ja era coneguda al segle XI, en referència a les nombroses balmes i cavitats dels voltants de la vila, entre les quals la cova de la Font Major, per on discorre sota terra el riu Francolí, descoberta per casualitat el 1853 i que avui es pot visitar, juntament amb el museu adjacent que s'hi ha instal·lat. És la màxima atracció turística de l'Espluga.



 14’00 Aprox. Dinar al Restaurant SIMO DE PALAU 


MENU:

ENTRANTS A TRIAR

- Sopa de galets amb mandonguilles

- Variació d’enciams amb encenalls de pollastre, mango i ceba cruixent

- Carxofes saltades amb cansalada, mongetes i alls tendres

- Tagliatella a la crema de gambes i calamarsons

- Amanida tèbia amb rossinyols, gules, formatge de cabra i reducció de vinagre de
Mòdena

SEGONS A TRIAR


- Pany de costella de porc adobat amb patata fornera i bolets

- Tonyina a la planxa amb cors de carxofa saltada, tomàquet xerri i alls tendres

- Arròs de pastor de llonganissa, carxofa i rovellons

- Medallons de vedella a la brasa amb verdures al caliu

- Suprema de bacallà fresc cuit amb verdures al vapor i a la crema d’escopinyes

POSTRES A TRIAR


- Pastís de xocolata i nous amb gelat de vainilla i crema anglesa

- Bunyols de vent amb gelat de vainilla i cookies

- Iogurt natural amb crispis de gerds

- Carpaccio de pinya amb gelat de gema cremada

BEGUDES

Copa de cava d’aperitiu, Aigua mineral,Vi de la casa,Cafès o infusions i XUPITOS.


A l’acabar intentarem poder visitar el petit celler que es disposa als sotans del mateix restaurant.

17’00 Aprox. Retorn

18’00h. Arribada al punt de partida


CONSIDERACIONS

* PER PODER FER LES VISITES HEM DE SER COM A MÍNIM 24 PERSONES
* SI NO ARRIBEM A AQUESTA QUANTITAT ES PODRIA ANULAR LA SORTIDA.
* SI ALGÚ PROPER A TARRAGONA ES VOL AFEGIR A LA SORTIDA, TINDRÀ UN PREU ESPECIAL SI HI VA PEL SEU COMTE.
* ELS QUE US APUNTEU, CAL QUE JA DIGUEU ELS 3 PLATS ESCOLLITS.

* COM SEMPRE US PODEU APUNTAR PELS CANALS HABITUALS, FACEBOOK O MAIL: elquartdijous@gmail.com

US ESPEREM !! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...