dijous, 9 de gener de 2014

23-1-14 - 26ena. Sortida al MNAC I BARRI GÒTIC DE BARCELONA I SUPER MARISCADA A CASTELLDEFELS


23 de Gener de 2014


26ena. SORTIDA A :


MNAC I GÒTIC A BARCELONA i SUPER MARISCADA A CASTELLDEFELS


8’00h. Esmorzar al lloc habitual de Cal Rius de La Girada de Vilafranca del Penedès


9’00h. Sortida amb bus en direcció a Barcelona


9’30h. Parada a Molins de Rei per recollir els companys del Baix Llobregat que ho hagin sol.licitat prèviament.
10’00h. a 14’00h. 

·   Plaça Espanya, recollida de la María, la Guía que ens acompanyarà durant tot el recorregut.


·    Visita d’una hora el MNAC. MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA, bàsicament les col·leccions d'art romànic, sala oval, etc.


El Museu Nacional d'Art de Catalunya, també conegut per les seves sigles MNAC, és un museu d'art situat a Barcelona que agrupa totes les arts amb la missió de conservar i exhibir la col·lecció d'art català més important del món, mostrant-lo en la seva totalitat, des del romànic fins a l'actualitat. ·    El MNAC és un consorci amb personalitat jurídica pròpia constituït per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Administració General de l'Estat. En el patronat del museu hi ha representades, a més de les administracions públiques, els particulars i les entitats privades que hi col·laboren.

·      La seu principal es troba situada al Palau Nacional de Montjuïc, inaugurat el 1929 amb motiu de l' Exposició Universal Internacional. També formen part del conjunt del museu tres institucions més: la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i La Geltrú, el Museu Comarcal de la Garrotxa a Olot i el Museu Cau Ferrat de Sitges, la gestió dels quals és independent i la seva titularitat recau en els respectius ajuntaments.El Gòtic, també conegut com el barri Gòtic, és un dels quatre barris que formen el districte de Ciutat Vella de la ciutat de Barcelona. És el nucli més antic de la ciutat i el seu centre històric. El cardo i el decumanus romans són els eixos d'urbanització històrics del barri en la seva part més alta, l'antic mont Tàber (actualPlaça Sant Jaume).


A més del Palau Episcopal, hi ha els edificis de les principals institucions de govern: el Palau Reial, la Casa de la Ciutat, elPalau de la Generalitat, el Palau del Lloctinent, i hi havia hagut el Castell del Veguer i la Taula de Canvi.

·       A continuació, breu panoràmica en bus i desprès


·   Visita al Barri Gòtic de Barcelona a peu, passant per davant de la Catedral, Generalitat, Ajuntament,  etc.      15’00h. Dinar al CLUB MARÍTIM DE CASTELLDEFELS
        A primera línea de mar.

MENU:


Plats d’embotits Ibèrics


Truita


Amanida marinera


Arrós caldós amb marisc “Mar i muntanya”


Super mariscada de peix 
(llagostins sípia, navalles, Cloïsses, Musclos gambes, cigales…)


Pa, vi, aigua


Postres de la casa


Cafè, cava i xupitos d’anís, whisky, cognac, poma, préssec. 
(Els altres es pagaran a part.)

Desprès de dinar retorn a Molins de Rei per deixar els companys que hi hagin pujat i a continuació seguirem fins a Vilafranca.

Per apuntar-vos de forma habitual:

Facebook

elquartdijous@gmail.com

El preu us el passem via mail.

PLACES LIMITADES !!

(Fotos del Mnac, M. Rosa Ferré, Arxiu, Club Marítim de Castelldefels)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...