dilluns, 28 d’abril de 2014

30ena. Sortida a GIRONA TEMPS DE FLORS - DIA 15 DE MAIG


Belvolguts, ja tenim organitzada la 30ena. Sortida de EQD i com que es important haver arribat a aquesta xifra, hem preparat una sortida especial que esperem que us agradi.

Cal destacar que excepcionalment aquesta vegada la farem el dijous dia 15 de maig, perquè l’exposició de Temps de Flors només la fan del 10 al 18 de maig.PROGRAMA
7’45 Esmorzar a Cal Rius de la Girada, a Vilafranca del Penedès i lloc habitual.

8’30 Sortida en bus des de l’Estació dels autobusos de Vilafranca.

10’00h. Arribada a Girona per visitar la 59ena. GIRONA TEMPS DE FLORS Exposició de Flors, Monuments, Patis i Jardins.

El bus ens deixarà a l’Estació d’Autobusos del Pont de Sant Feliu i allà es on també ens tornarà a recollir per anar a dinar.

De 10 a 14’00h. Temps lliure per visitar Girona i tota aquesta activitat floral.

Podreu visitar 145 espais florals, dividits en 82 patis, 54 monuments i 9 jardins

Girona, Temps de Flors és una exposició de flors que se celebra a la ciutat de girona des del 1954. Va ser en aquell any quan unes dones de la Sección Femenina de la Falange van muntar la primera exposició al Saló de Descans del Teatre Municipal del Girona. En aquella primera edició ja hi van participar professionals i persones a qui els agradaven les flors. Des de llavors, cada mes de maig, se celebra durant una setmana aquesta festa primaveral.


A partir de 1958 l'exposició es va traslladar al monestir romànic de Sant Pere de Galligants, on per primera vegada, en aquesta tercera edició es va publicitar l'exposició amb un cartell fet per l'artista Carles Vivó.


L'exposició va canviar d'escenari amb els anys: el 1985 es va celebrar a Sant Domènec. Un escenari perdut en 1991 i que va donar pas, l'any 1992, a una obertura a tot el barri vell de Girona, gràcies a la iniciativa del regidor Josep Maria Birulés. Així, "Girona, Temps de Flors", un lema encunyat en 1993 pel poeta Josep Tarrés, es va convertir en un itinerari per les places i carrers de la ciutat antiga. El patis i jardins d'alguns habitatges, organismes i museus, així com alguns indrets d'interès que normalment no estan oberts al públic, es poden visitar en un itinerari cada any canviant.Les principals novetats d’aquesta 59ena. edició seran la reobertura de la Casa Pastors i dels soterranis de la Catedral.14’00h. El bus ens tornarà a recollir a l’Estació d’Autobusos del Pont de Sant Feliu de la capital del Gironès per anar a dinar cap a Platja d’Aro.


PLATJA D’ARO
Platja d'Aro és una població del municipi Baix empordanès de Castell-Platja d'Aro. Actualment Platja d'Aro és el nucli de població principal del municipi, on té la seu l'ajuntament. El 2009 tenia 7331 habitants, un augment del 13,3 per cent en quatre anys, però durant la temporada estival arriba a les 90.000 persones.


El petit veïnat que només tenia 113 a l'inici del segle XX va desenvolupar-se durant el boom turístic dels anys 1960. Té uns 32 hotels, 1600 pisos, tres campings que «sovint han deformat el paisatge». És un centre important de comerç i de lleure diürn i nocturn de la Costa Brava.
14’45 – 15’00h. 
Dinarem a l’Hotel Restaurant La Terrassa al bell mig de la localitat.


MENU:
ENTRANTS

Vermut negre amb pica-pica especial:
Calamars a la romana
Bunyols de bacallà
Croquetes
Panadons

Servit en plats individuals per persona:
Paté amb torrada
“Twister”: pasta de full farcida de marisc
Xopet de porro amb formatge de cabra
Piruleta de gamba
Encenall de pollastre

1er. PLAT

Lluç amb llagostins a la salsa verda

2on. PLAT

Espatlla de xai rostida

POSTRES

Sorpresa Especial

Pa, vi, aigua, cava, cafè i gotes.


Desprès de dinar passejada pel centre de PLATJA D’ARO.


Retorn a Vilafranca del Penedès.

Arribada aproximada 8 del vespre.

PREUS
Enviats per mail


Com a cada sortida i haurà un sorteig

PLACES LIMITADES.-

Aquest cop i per raons d'espai les 
taules del dinar seràn de 8 persones.


Data tope per apuntar-se: 13 de maig.

Podeu apuntar-vos de forma habitual
Facebook o

Elquartdijous@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...