dijous, 8 de gener de 2015

36ens. SORTIDA A BARCELONA 22 de gener de 2015Hola company@s, esperem que hagueu tingut unes bones festes nadalenques i que aquest any nou vingui carregat de bons proposits.


Per seguir la tradició, aquest mes de gener anirem a Barcelona i ho farem visitant tres llocs emblemàtics: L'Hospital de San Pau - Recinte Modernista (Antic Hospital de Sant Pau) , La Sagrada Família i el recinte del Centre Comercial Les Arenes.


Esperem que us vingui de gust acompanyar-nos. 


PROGRAMA


7’30h.  Esmorzar a la cafeteria de Cal Rius de La Girada de Vilafranca.

8’00h.  Sortida puntualment des de l’Estació d’Autobusos de Vilafranca amb l’Autocar Vendrell.

8’30h.  Recollida a Molins de Rei dels companys de la zona del Baix Llobregat. (Hotel Ibis)

10’00h.Arribada a Barcelona i visita guiada a l’Hospital de Sant Pau

11’30h. Passeig caminant per Avda. Gaudí, cap a la Sagrada Família

12’00h. Sagrada Família – Visita guiada – Basílica i Museu (No inclou pujada amb ascensor)

14’00h. Final visita Sagrada Família.

14’10h. Breu passeig fins a la Diagonal per agafar el nostre bus.

14’30h. Dinar al Restaurant Pilar del carrer València, 113 en ple Eixampla Esquerra.

16’30h. Visita lliure al Centre Comercial Les Arenes a la Plaça Espanya amb visites espectaculars.

18’00h. Sortida de Barcelona en direcció a Molins de Rei

18’30h. Molins de Rei

19’00h. Vilafranca del Penedès i fi de trajecte.

 Hotel Ibis de Molins de Rei i lloc de recollida dels company@s del Baix Llobregat.

 RESTAURANT PILAR

En un entorn acollidor del barri de l'Eixample de Barcelona trobem el restaurant Pilar

Està situat en un entorn turístic i transitat, i ofereix una àmplia i variada carta de cuina tradicional mediterrània, elaborant plats amb productes frescos i de primera qualitat.

Pilar està especialitzat en l'elaboració de plats típics de tota la vida. Sense perdre l'essència 
dels sabors de sempre, el restaurant evoluciona cada dia per satisfer els seus comensals.  


El restaurant Pilar sedueix als seus clients amb la seva ubicació envejable, la seva instal·lació i decoració simple, l'atenció al client atenta i els seus exquisits plats. El local és ideal per anar juntament amb els teus familiars i amics i gaudir d'una vetllada especial.

MENU A ESCOLLIR
                              

Primers

Amanida amb Formatge de Cabra
Arròs Caldós amb rap i Llagostins
Canelons casolans
Escalivada amb Anxoves
Carpaccio de Pinya amb Pernil
Assortiment de Ibèrics
Favetes saltejades amb pernil
Xampinyons Farcits de Carn amb Gorgonzola


Segons

Bacallà Gratinat amb All i Oli de Poma i Confitura de Tomàquet
Entrecot a la Planxa
Filet de Vedella amb Formatge i Salsa de Foie
Costelles de Cabrit a la Milanesa
Tronc de Lluç al Forn
Cueta de Rap a la Marinera amb Cloïsses
Llenguado Farcit de Gambes amb salsa de Mandarina o la Planxa


Postres

 Pastís de Formatge
Coca de Llavaneres de Crema o de Cabell
Sorbet de Llimona
Flam Blanc amb Melmelada de Fruits del Bosc
Gelat de Vainilla amb Xocolata Calenta
Macedònia de Fruites 


Pa, vi, refrescs, cafè, xupitos

L'Hospital de Sant Pau - Recinte Modernista 
(Antic Hospital de Sant Pau)

L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau neix l’any 1401 de la fusió dels sis hospitals que hi havia en aquell moment a Barcelona. L’Hospital de la Santa Creu, com se l’anomenava en aquesta primera època, s’ubicà en ple centre de la ciutat, a l’actual barri del Raval, en un dels edificis més importants del gòtic civil català.

A finals del segle XIX, el creixement demogràfic de Barcelona i els avenços de la medicina van fer que l’Hospital quedés petit. Per això es va plantejar la construcció d’un nou edifici. Gràcies al llegat del banquer Pau Gil, el 15 de gener de 1902 es col·locava la primera pedra del nou centre hospitalari, dissenyat per Lluís Domènech i Montaner. La inauguració de les noves instal·lacions no arribaria fins l’any 1930.Després de més de vuit dècades d’activitat sanitària al Recinte Modernista, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va traslladar-se l’any 2009 a unes noves instal·lacions construïdes en l’extrem nord-est del conjunt arquitectònic. Començava, així, una nova etapa per als pavellons històrics de Domènech i Montaner.

Després d’acollir durant un segle les instal·lacions de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, arran del trasllat de l’activitat sanitària al nou hospital, un ambiciós procés de rehabilitació va permetre recuperar el valor patrimonial i artístic del Recinte Modernista de Sant Pau, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.Gràcies a aquesta transformació, el Recinte Modernista s’ha convertit en un nou espai de referència de la ciutat de Barcelona en el qual hi conviuen la història i la innovació.

La restauració dels pavellons modernistes, declarats Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 1997, també ha permès el desenvolupament d’un programa cultural que té com a objectiu principal la posada en valor d’aquest tresor del modernisme europeu. La figura de Lluís Domènech i Montaner i la seva aportació al moviment modernista, així com el valor patrimonial i institucional de Sant Pau i la seva aportació a la medicina en són les peces clau.
El Recinte Modernista de Sant Pau és propietat de la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, formada pel Capítol Catedralici, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. L’òrgan de govern de la institució, creada l’any 1401, és la Molt Il·lustre Administració.


SAGRADA FAMÍLIA 

El Temple Expiatori de la Sagrada Família és una església monumental iniciada el 19 de març de 1882 a partir del projecte de l'arquitecte diocesà Francisco de Paula del Villar (1828-1901). A finals del 1883 es va encarregar a Gaudí la continuació de les obres, tasca que no va deixar fins a la seva mort, el 1926. A partir d'aleshores, diversos arquitectes han continuat l'obra seguint la idea original de Gaudí.

L'edifici està situat al centre de Barcelona, i amb els anys s'ha transformat en un dels signes d'identitat més universals de la ciutat i del país. Anualment és visitat per milions de persones i són moltes també les que n'estudien el seu contingut arquitectònic i religiós.


Quan es començaren les obres del Temple, el 1882, els arquitectes, els manobres i els obrers treballaven de forma molt rudimentària. Quan Gaudí assumí la direcció de les obres, conscient que eren complexes i difícils, intentà aprofitar tots els avantatges de la tècnica del seu temps. I així i entre d'altres, va fer construir vies amb vagonetes per al transport dels materials, fabricar grues per aixecar els pesos i situar els tallers a peu d'obra per tal de facilitar el treball.


Avui, la construcció del Temple segueix la idea original de Gaudí i, com va fer l'arquitecte, s'apliquen aquelles millores tècniques que permeten construir-lo d'una manera més segura, més còmoda i més ràpida. Ja fa temps que les velles vagonetes van deixar pas a potents grues mecàniques, que les antigues eines manuals s'han reemplaçat per precises màquines elèctriques i que els materials s'han millorat per tal d'assegurar una excel·lent qualitat en el procés constructiu i el seu resultat final.L'actual Oficina Tècnica del Temple i la direcció facultativa són les encarregades d'estudiar la complexitat del projecte original de Gaudí, de realitzar els càlculs i les previsions constructives, així com dirigir el conjunt de les obres.

ANTONI GAUDI 


Antoni Gaudí és una de les figures més universals de la cultura catalana i de l'arquitectura internacional. Va néixer al Baix Camp, però va ser a Barcelona on es formà, treballà i va viure amb la seva família. És també en aquesta ciutat on trobem la major part de la seva obra. Cultivà principalment l'arquitectura, però també el disseny de mobles i objectes, l'urbanisme i el paisatgisme, entre d'altres disciplines. En tots aquests camps, desenvolupà un llenguatge propi molt expressiu i aconseguí crear una obra que s'adreça directament als sentits.

                                       
LA FUNDACIÓ
Construïda sota el concepte de temple expiatori, la Sagrada Família es finança de manera totalment privada.

Els donatius desinteressats i la recaptació provinent de l'entrada donatiu dels més de dos milions i mig de visitants anuals són els que en fan possible la construcció.

El Temple Expiatori de la Sagrada Família està gestionat per una fundació eclesiàstica, la finalitat fundacional de la qual és l'administració dels pressupostos i l'execució del projecte de construcció d'un temple dedicat a la Sagrada Família, seguint fidelment les directrius inicials d'Antoni Gaudí.

La Fundació de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família es va crear com a fundació canònica autònoma privada el 20 de juliol de 1895 pel llavors bisbe de Barcelona, Jaume Català.

Des del seu inici com a fundació, i seguint la voluntat dels descendents del fundador Josep M. Bocabella, el president nat és l'arquebisbe de Barcelona.

                                       
LES ARENES
Arenas de Barcelona va obrir les seves portes novament després de diversos anys d’inactivitat i ho va fer sense estar-se de res, amb un espai avantguardista que integra comerç, oci i cultura i que ha sabut conjugar passat i present per tornar a la Ciutat Comtal un dels seus edificis més emblemàtics. 


Aquest conjunt, situat a l’antiga plaça de toros de Barcelona, s’ubica en un dels centres turístics i econòmics de Barcelona: la plaça d’Espanya. Un punt neuràlgic que connecta la Gran Via amb l’aeroport del Prat i amb el port de Barcelona per mitjà de l’avinguda del Paral·lel i que se situa a molt poca distància de l’estació de Sants, de manera que esdevé un punt de referència de la ciutat. A més, just al davant d’Arenas de Barcelona es troba la Fira de Barcelona, que cada any acull més de tres milions de visitants. Gràcies a aquest emplaçament excepcional també disposa d’un transport públic immillorable (metro, autobús, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i parades de taxis).


Excel.lents botigues comercials,(ara de rebaixes)  cinemes, diferents ofertes culturals que actualment inclouen l’exposició HUMAN BODIES, The Exhibition. No us perdeu l’oferta gastronòmica de la cúpula i alhora admireu les magnifiques vistes sobre la ciutat de Barcelona.


Creiem que aquesta serà una sortida molt complerta i si el temps ens acompanya, ja serà excepcional.

Per apuntar-vos: al mail elquartdijous@gmail.com o al facebook.

Data límit: per tot dilluns dia 19

Places limitades.
Els preus com sempre us els enviarem per mail o els podeu consultar al facebook.
Ens veiem !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...