dijous, 13 de setembre de 2018

67ena. SORTIDA - DINAR GASTRONÒMIC DE VEREMA - DIJOUS 27 DE SETEMBRE DE 2018


Ja tornem a ser setembre i poc a poc tot tornarà a la normalitat i nosaltres tambè. Esperem que hagueu passat un bon estiu !

Aquest mes de setembre, hem previst un "Dinar gastronòmic de verema" com a tema "estrella" i una visita. 

El dinar el farem a Sant Sadurní d'Anoia a la Capital del Cava i la visita a Torrelavit. Tot plegat en llocs propers al Penedès.

Us deixem el programa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HORARIS PREVISTOS

Hora    Localitat         Activitat
-----------------------------------------------------------------------------------------

10:00   Vilafranca      Esmorzar lliure – A Cal Rius de la Girada – (lliure)

11:00   Vilafranca       Sortida en direcció Torrelavit (1/2 h)

11:15   Torrelavit        Breu parada a un dels Miradors del Penedès i Creu de Lavit

11:30   Torrelavit        Arribada – Visita lliure del poble

12:00   Torrelavit        CENTRE INTERPRETACIO DE L’AIGUA – Visita guiada (1 h)

13:00   Torrelavit        Final visita -  Temps lliure

13:15   Torrelavit        Sortida en direcció S.Sadurní  (15 m)

13:30   S.Sadurní        Temps lliure fins l’hora de dinar
                                   
14:00   S.Sadurní        Restaurant  LA CAVA D’EN SERGI – Dinar de Verema

17:00   S.Sadurní        Final del dinar - Sortida en direcció Vilafranca

17:30   Vilafranca P.   Arribada

------------------------------------------------------------------------------------------

Torrelavit

Història
El Terme Municipal de Torrelavit

L’actual terme municipal de  Torrelavit , pel fet d'estar comprès dins una petita vall per on discorre un corrent d’aigua contínua, ha comportat des de temps antics que hi hagi hagut assentaments humans. L’estada de l’ésser humà de manera permanent es troba plenament confirmada al territori per les mostres d’indústria paleolítica recollides, que corresponen al període mitjà.

El topònim

Hi ha la hipòtesi que el topònim  Lavit  és d’arrel berber o àrab, per creure, alguns historiadors, que la  Vall del Riudebitlles  va estar integrada en l'Al-Andalús diversos segles, ja que es creu que l’aprofitament de les aigües del riu per diversos sistemes hidràulics primitius, amb recs per moure molins i regar hortes, van ser realitzats per musulmans.

L'origen de Torrelavit
La demarcació territorial de Lavit  apareix a l'inici del segle X i és una segregació del  castell termenat de Subirats . Però no és fins a la segona meitat d’aquest segle que es troba documentat.
A partir d’aleshores es troben diversos documents en què es demostra que era un territori plenament delimitat i un lloc amb vitalitat, ja que hi ha present, en quasi tots els documents, el conreu de la vinya i els cereals, així com l’horta i els molins fariners.
Terrassola , amb tota seguretat, existia al segle X com a demarcació del  castell termenat de Mediona , encara que possiblement amb menys població que el castell de Lavit.

A Torrelavit hi ha llocs d'interès com la Creu de Lavit, l'Esglèsia de Sant Josep Obrer, l'Esglèsia romànica de Sant Marçal de Terrassola, l'Esglèsia de Sant Martí Sadevesa, l'Esglèsia de Santa Maria de Lavit i el Pont de les Escoles.


Centre d'Interpretació de l'Aigua

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit 
mostra l’estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit. 


En aquest espai podrem descobrir la importància que 
ha tingut el riu a la vida del poble i l’ús que s’ha fet de l’aigua en l’àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l’àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.


Restaurant La Cava d'En Sergi, Sant Sadurní d'Anoia

El Restaurant La Cava d'en Sergi dona servei des de 1999 a Sant Sadurní d'Anoia.

Elabora una cuina de mercat ,que aprofita molt bé les temporades per cuinar cada producte en el seu millor moment . Es una cuina moderna, original i amb tocs creatius, però sense perdre les arrels, procurant una fusió gastronòmica completa i equilibrada .

Utilitzen els nous productes i les noves tecnologies que tenen a l'abast per cuinar el producte en el seu punt òptim de cocció i conservant al màxim la seva naturalesa i essència.



El seu objectiu es clar; fer la feina ben feta des de la modèstia i la perseverança .



SERGI TORRES, xef i propietari, & L’EQUIP

El seu Xef propietari Sergi Torres, inquiet per les seves aficions culinàries des de molt jove, cursa estudis d’hostaleria i pastisseria a Barcelona. Acabats els estudis coneixerà els diferents estils culinaris, les tècniques més innovadores, els productes d’arreu i la millor manera de transformar-los.

Ho fa treballant a diferents restaurants arreu de la geografia catalana i espanyola fins adquirir prou experiència per a obrir el seu propi restaurant.

La sala del restaurant

El Restaurant és una sala diàfana  amb capacitat fins a 60 comensals, àmplia i còmoda. Dona un servei acollidor, cuidant constantment tots els detalls.

Laura Sivill


La Laura es la mare del Sergi i es una reconeguda pintora.

A totes les parets de la sala, hi hà les seves obres, de moments i paisatges amb la seva pintura en constant renovació. Motius decoratius referents al cava i la seva cultura  recorden en tot moment al comensal que es troba en una zona vitivinícola per excel·lència .

Menú

Entrants pica-pica

- El Carpaccio de Gambes  amb vinagreta fines herbes, ceps confitats, favetes i reducció de mòdena  

Canelons de wonton amb brandada de bacallà, mousse de piquillos, favetes, confitura de tomàquet i vinagreta de soja

Els Ravioli de Llagostins i bolets confitats amb salsa suau del seu coral

L’Arròs negre amb sípia

Segons a triar

- La Suprema de Turbot planxa amb medallons de peu de porc, pernil de glà i donstierra de bolets

- El Bacallà planxa gratinat amb muselina d’alls tendres, butifarra negra i emulsió d’espinacs

- El Filet de Vedella i Foie amb salsa Porto

- El Magret d’Ànec amb espàrrecs verds planxa, formatge brie i salsa de ceps  

Postres a triar
Pastissos diversos per ocasions especials

Begudes
Aigües, cafès, infussions i xupitos.

OBSERVACIONS

Data límit per apuntar-se: diumenge 23/9
Convocatòria per facebook, mail i whatsapp
El preu el tindreu per mail i al facebook i al grup de whatss.
Places limitades per l'aforament del restaurant.
Heu de triar el segon plau i els postres.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...