dijous, 8 de novembre de 2018

69ena. SORTIDA DE TARDOR AL MONTSENY Dijous 22 de Novembre 2018Company@s, aquest cop ens hem decidit per anar a veure l’espectacle dels colors de tardor al Montseny.El programa serà el següent:EL QUART DIJOUS – Sortida al MONTSENY                                                             22-11-2018

-------------------------------------------------------------------------------------                  
Visites previstes – VILADRAU-SANT MARÇAL-SANTA FE DE MONTSENY
-------------------------------------------------------------------------------------  

HORARIS PREVISTOS

Hora     Localitat           Activitat
-----         -------------              ------------------------------------------------------------------------------

08:00  Vilafranca P.   Esmorzar lliure a Cal Rius de la Girada (Pels que ho vulguin)

09:00  Vilafranca P.   Sortida en direcció Viladrau, per C-15 i C-25 (Eix transversal)

10:45    Viladrau.           Arribada – Temps lliure

11:00    Viladrau            ESPAI MONTSENY – Audiovisual i exposició (45 m)

11:45     Viladrau            NUCLI ANTIC DE VILADRAU - Visita guiada  (45 m)

12:30    Viladrau            Final visites – Sortida en direcció Sant Marçal

13:00    Sant Marçal    TAULA DELS TRES BISBES – Mirador del Montseny

                                          ERMITA DE SANT MARÇAL – Visita lliure

13:30    Sant Marçal    Dinar al RESTAURANT SANT MARÇAL

15:30    Sant Marçal    Final del dinar - Sortida en direcció Santa Fe

16:00   Santa Fe M.    CENTRE D’INFORMACIO CAN CASADES
                                               Audiovisual “Les quatre estacions” – (30 m)

16:30    Santa Fe M.    Final audiovisual – Temps lliure

17:00    Santa Fe M.    Sortida en direcció Vilafranca, per Campins i S.Celoni (AP-7)

19:00   Vilafranca P.   Arribada DINAR:

Hotel Restaurant Ssant Marçal del Montseny
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Entrant         
Pa de coca amb embotits de Vi


Primers plats          
 Timbal d’escalivada amb formatge de cabra
 Amanida catalana
 Canelons
 Escudella (Brou i fideus)
Segons plats           
Mandonguilles amb sípia
Bistec amb patates
Lluç amb salsa verda
Botifarra amb mongetes
Postres       
Mousse de xocolata
Crema catalana
Mel i mató
Gelat
Begudes     
                        Vi  - Blanc,negre i rosat de Segura Viudas
                        Aigua mineraj
                        Aigua de Vichy
                        Cafés, infusions I xupitos

(S’ha d’escollir primer i segon plat I postres)

Foto del Blog "Algú ho havia de dir..." de Jaume Ordeig

Viladrau i El Montseny

Emplaçat en un lloc privilegiat dins la comarca d’Osona, Viladrau s’aixeca al cim d’un pujol de 840 metres d’alçada, a la riba dreta de la riera Major.

Una part important del terme municipal de Viladrau és dins del Parc Natural del Montseny, decretat el 20 de febrer de 1987 per la Generalitat de Catalunya per tal d’afavorir-ne la conservació d’una manera compatible amb l’aprofitament ordenat dels seus recursos i l’activitat de llurs habitants. El Massís del Montseny, a causa de les variants característiques geològiques, i la diversitat i particularitat dels seus ecosistemes, ha estat sempre considerat un espai digne de protecció. L’any 1978 la UNESCO va incloure el Montseny dins la Xarxa Mundial de Reserves de la Biosfera del programa MaB (Home i biosfera).

El clima fred i sec a l’hivern i temperat a l’estiu conforma un paisatge feréstec, muntanyenc i acollidor alhora que convida els viatgers i estiuejants a gaudir d’un ambient privilegiat. Bosc, aigua i home, tres elements importants, que a través dels segles han anat configurant la vida, els costums i el paisatge de un poble que viu harmoniosament amb el seu entorn.
Espai Montseny

Un espectacular i suggerent centre de visitants per endinsar-nos en les històries i llegendes de bruixes i bandolers.

Els frondosos boscos del Montseny van ser l’escenari on van transcórrer les històries de personatges llegendaris, com ara el bandoler Serrallonga, habitants mítics com les dones d’aigua, o les bruixes de Viladrau, que van ser perseguides i fins i tot executades durant el segle XVII. L’Espai Montseny de Viladrau recrea aquests espais i les històries de tots aquests personatges en un nou centre de visitants, equipat amb tecnologia multimèdia inèdita fins ara al país.

 L’Espai Montseny és un equipament suggerent, que ens endinsa en atmosferes màgiques, amb efectes d’imatge i so envolvents i emocionants. Veurem aparèixer i desaparèixer hologrames de bandolers i dones d’aigua, ens endinsarem en un bosc màgic, podrem assistir a rituals de bruixes...

Sant Marçal del Montseny


L’antic monestir de Sant Marçal es troba al capdamunt d’una petita vall montsenyenca, a una altitud d’uns 1.090 m, entre els dos grans massís que formen el Montseny: el Matagalls i les Agudes-Turó de l’Home.


Aquesta vall, també es caracteritza per ser la capçalera del riu Tordera que naix a la coneguda Font Bona, a pocs metres del monestir.
La primitiva església de Sant Marçal del Montseny, documentada el 1053, fou convertida en monestir benedictí l’any 1066.

El conjunt arquitectònic està compost per la petita església romànica de nau allargada, amb absis circular, volta de mig punt i un ample campanar d’espadanya. Li fa costat la gran casa pairal, que habitaven els monjos benedictins.
Després de segles d’activitat monàstica, a començaments del segle XX el conjunt fou convertit en hoteleria. Sant Marçal és lloc tradicional d’excursions i parada obligada per tots els amants del Montseny. 


TAULA DELS TRES BISBES – Mirador del Montseny 


Al peu de la creu de Sant Marçal hi ha l’anomenada Taula dels Tres Bisbes, una gran llosa i tres seients de pedra que van ser testimoni de la treva entre tres bisbes en disputa. Eren els temps en què comtes, nobles i bisbes administraven la pau i la terra. 


Centre d'Informació Can Casades

Audiovisual: Les quatre estacions al Montseny


Situat a la vall de Santa Fe, en una antiga casa d'estiueig del principi del segle XX rehabilitada i reformada el 1987 per la Diputació de Barcelona com a centre d'atenció als visitants. S'hi pot obtenir informació general dels serveis i equipaments del parc natural i adquirir publicacions sobre el massís. 
S'hi projecten els audiovisuals multimèdia “Les quatre estacions al Montseny” de 30 minuts de durada, amb més de 1.000 imatges, música original i efectes especials i “L’home i el Montseny” de 25 minuts de durada, on es mostra l'evolució del poblament al massís, des dels ibers fins a l'actualitat.
Llac de Santa Fe del Montseny

 L'embassament o pantà de Santa Fe es troba a la riera de Santa Fe, afluent del riu Tordera. La presa es troba al municipi de Fogars de Montclús, a la muntanya del Montseny, a l'entorn de Santa Fe del Montseny, on es troba l'ermita del mateix nom, del segle XIII, i l'Hotel Santa Fe, de 1914, a uns mil metres d'altitud.

Fotos del Blog: Grupo Local SEO Barcelona de SEO/Birdlife Delegación de Catalunya

L'embassament s'alimenta de diverses rieres, entre les que destaca la de Santa Fe, que neix poc abans de la riera de Passavets, que procedeix del Turó de l'Home. Després de l'embassament, la riera de Santa Fe descendeix ràpidament fins a la Central de Dalt i després del Gorg Negre es converteix en la riera de Gualba, que després de travessar la població de Gualba desemboca al riu Tordera.

- Us podeu apuntar fins el dia 18 de novembre pels canals habituals.
- Recordeu triar primer, segon i postre del dinar. 
- Si no arribem a 20 persones, la sortida no es farà.
- Us agraïrem que si teniu intenció de venir us apunteu quan abans. 

*Foto de la capçal.lera del web de "Petits Grans Hotels de Catalunya"
Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...