divendres, 30 de novembre de 2018

70ena. SORTIDA DE NADAL AL GARRAF el 20-12-18


Vilanova i La Geltrú – Sant Pere de Ribes - Sitges


Aquesta sortida que alhora coincideix amb la xifra rodona del 70, la farem a un lloc proper com és el Garraf, on hi ha molts llocs interessants per visitar.

Hem mantingut la tradició de fer un bon esmorzar de Nadal a la brasa.




PROGRAMA - HORARIS PREVISTOS 


Hora       Localitat    Activitat


08:45     Vilafranca P.    Trobada Estació d’Autobusos- Sortida direcció restaurant

09:00     Vilafranca P.    RESTAURANT CAN BELLÉS - Esmorzar

10:30     Vilafranca P.    Sortida en direcció Vilanova i Geltrú

11:00     Vilanova G.     MASIA D’EN CABANYES– Visita guiada (1 h) (1er. grup)

11:15     Vilanova G.     MASIA D’EN CABANYES– Visita guiada (1 h) (2on. grup)

          Centre Interpretació Romanticisme Manuel de Cabanyes

12:15     Vilanova G.     Final visita – Sortida cap a Finca-celler Torre del Veguer

12:30     S.Pere Ribes    Celler TORRE DEL VEGUER – Visita i tast de 2 vins

14:00     S.Pere Ribes    Final visita – Sortida en direcció al restaurant

14:30     Sitges             RESTAURANT LA MASIA – Dinar

17:30     Sitges             Final del dinar - Sortida en direcció Vilafranca

18:00     Vilafranca P.    Arribada 

 

RESTAURANT CAN BELLES, Vilafranca


Situat al capdavall del carrer Amàlia Soler, i amb Fermín Bellés al capdavant, és un dels restaurants més consolidats de Vilafranca. La sala, àmplia i lluminosa, té capacitat per a 80 comensals. Només cal donar un cop d’ull ràpid a la carta per veure que s’hi cuina de tot i de forma casolana.


La cuina de brasa és el que més renom ha donat i dóna a aquest restaurant. De pare carnisser, el propietari explica que una de les carns més sol·licitades és l’entrecot de vedella, tot i que a la carta també s’hi pot trobar xai, botifarra, entranya o magret d’ànec. A la brasa també s’hi cuinen molts dels peixos que s’ofereixen, com el bacallà, el rap, el llenguado, el turbot o el llamàntol que no falten mai a la carta.



Esmorzar de Nadal

       - Xai, botifarra blanca i conill o pollastre, tot a la brasa

-          - Mongetes

-          - Pa de pagès torrat amb tomàquet

-          - Vins blanc, rosat o negre Bach

-          - Aigua, cafès, infusions

   (Caldrà triar si voleu conill o pollastre) 

       
El Garraf


El Garraf, també anomenada Penedès Marítim o Marina Penedès és una de les quatre comarques de Catalunya en què va quedar dividit el Penedès en la divisió comarcal de 1936. El nom prové de l'àrab "garrafa" (غراف), que vol dir "sínia" o "lloc d'aigües abundants". Limita amb l'Alt Penedès pel nord; amb el Baix Llobregat per l'est; amb el Baix Penedès per l'oest i amb la mar Mediterrània pel sud.


Malgrat la seva superfície reduïda, la comarca de Garraf té sentit si pensem que inclou un territori força poblat. És l'àrea d'influència directa de Vilanova i La Geltrú. La comarca del Garraf és econòmicament molt activa. L'agricultura i ramaderia hi són ben poc importants. En canvi, la indústria, el comerç i els serveis, inclòs el turisme, ocupen molta gent.



MASIA D’EN CABANYES


Situada als afores del terme, abans del s. XIX anomenada masia d'en Parellada. Els Cabanyes la van adquirir als Parellada l'any 1790 i al 1798 van fer construir la gran casa d'estil neoclàssic on hi va morir el poeta Manuel de Cabanyes.

La família Cabanyes va cedir-la a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l’any 1975. Des dels anys 90 és el Consell Comarcal qui en té la custòdia i l'ha posat en valor amb actuacions de restauració, catalogació i rehabilitació, arribant aquest 2014 a la declaració de Bé Cultural d'Interès nacional per part de la Generalitat de Catalunya.



La Masia d’en Cabanyes és una casa- museu, on va viure el poeta romàntic Manuel de Cabanyes i actualment acull el Centre d’Interpretació del Romanticisme que duu el seu nom. 


Hi podem descobrir el llegat familiar, amb estances originals del segle XIX, objectes i decoració d’època. També es un espai per a l’organització de reunions i esdeveniments, oferint uns espais singulars.



FINCA – CELLER LA TORRE DEL VEGUER


Visita i degustació


Descobrirem un celler que elabora els seus vins amb passió i cura, de forma ecològica i artesanal. Passejarem per les seves vinyes i coneixerem tots els seus secrets abans de gaudir amb la degustació de dos dels seus fantàstics vins especialment seleccionats per a l'ocasió. 




Gaudirem a més, d'una petita exposició de quadres de Dalí. 


La visita s'inicia amb una breu història de la finca, des del segle XIV fins a l'actualitat. Està catalogada com a monument historicoartístic per la Generalitat de Catalunya.



Recentment, Torre del Veguer ha triomfat amb tres bronzes en els Vinari 2018

Tastarem els vins: el Muscat (vi blanc) i l’Eclèctic (vi negre).



RESTAURANT LA MASIA DE SITGES

El restaurant La Masia es troba a la bonica població costanera de Sitges. El seu ambient és acollidor i tradicional, amb tocs rústics, que et transportarà a les arrels catalanes gràcies a la seva oferta gastronòmica tradicional catalana.

Es una autèntica Masía del segle passat.



MENU

ASSORTIMENT D’EMBOTIT “CEP”

XATÓ DE SITGES

CARPACCIO DE VEDELLA AMB PARMESÀ

COCA AMB PEBROT ESCALIVAT, BOTIFARRA I “All I Oli”

ALETES DE POLLASTRE AMB SALSA TÀRTARA

PEBROTS DEL “PADRÓN”

PA TORRAT AMB TOMÀQUET

======

SUPREMA DE SALMÓ FRESC

Verdures a la graella

O

LLAGOSTINS A LA PLANXA

O

COSTELLES DE XAI  A LA BRASA

Patata caliu-Pebrot fregit-Tomàquet forn

ALL-i-OLI

O

MAGRET D’ÀNEC salsa Oporto

Arròs pilaff

======

SORBET DE LLIMONA

O

CREMA CATALANA

O

FLAM DE LA CASA

======

CAFÈS O INFUSIONS

======

VI DEL PENEDÈS BLANCS I NEGRES DUC DE FOIX

AIGUA MINERAL

XUPITOS





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...